• 1

History

  • Boyd Smith Photo003Verbeek

Method

  • bloei 7059

Catalog

  • elrosa 115

History: Translation follows

Het opkweken van vruchtbomen zat er al vroeg in bij de familie Verbeek. Al in de jaren 50 werden de eerste bomen gekweekt, in Elburg: 10.000 stuks. Deze werden later op een fruitbedrijf in de Noord-Oostpolder uitgeplant. Het aantal bomen werd binnen 5 jaar opgevoerd tot 50.000. Tegenwoordig produceert Verbeek Boomkwekerijen meer dan 1 miljoen fruitbomen per jaar. De hoofdteelten zijn appelbomen, perenbomen en moerbedden en op wat beperkte schaal kersen en pruimen. Naast vruchtbomen heeft het bedrijf nog ca 13 ha fruit met een koelaccommodatie.

Onze doelstelling is om bomen te kweken van topkwaliteit voor fruittelers in binnen- en buitenland. Dit alles natuurlijk tegen een voor zowel de klant als voor het bedrijf aanvaardbare prijs. U kent ons motto: "Kwaliteit is onze kracht".

Het assortiment is zeer uitgebreid en afgestemd op de klanten uit diverse delen van Europa. Er wordt zoveel mogelijk uitgegaan van door de NAK-tuinbouw gecertificeerd uitgangsmateriaal. Ons bedrijf is ook gecertificeerd met het QualiTree keurmerk.

Ons bedrijf heeft 20 mensen in vaste dienst; in piektijden aangevuld met losse krachten.
Vader Janus is nog altijd een belangrijke schakel in het geheel. Hij verzorgt, zoals dat met een mooi woord heet, de Public Relations en is vaak onderweg om klanten te bezoeken.
Zoon Adrie heeft op het bedrijf zelf de touwtjes in handen en zorgt dat alles gesmeerd loopt. Hij wordt hierbij ondersteund door meerdere mensen, eigenlijk alle medewerkers. Iedereen heeft het over "ons" bedrijf. Het "wij"-gevoel is duidelijk aanwezig.

 

Boyd Smith Photo292Verbeek